top of page
steady-bg-logo (4).jpg
steady-logo-white-transparent-bg (1).png

STEADY

steady-bg-exercises (1).jpg
steady-logo-white-transparent-bg (1).png
steady-bg-trauma (1).jpg

 Steady er utviklet for deg som er ungdom og har flyktet til Norge. Den kan være nyttig for andre aldersgrupper. Steady inneholder lydfiler på ulike språk med informasjon og øvelser.Vi anbefaler at du lytter til informasjonen sammen med en du føler deg trygg med. Det er ikke sikkert at all informasjon er like nyttig for alle. Vi er alle forskjellige og har ulike behov. Bruk Steady på den måten som passer best for deg.

STEADY

steady-bg-sleep.jpg
steady-icon-sleep-white-transparent-bg (

Denne delen av Steady inneholder noen praktiske tips og råd mot søvnvansker, slik som å etablere et stabilt søvnmønster og faste leggerutiner, orientere seg tilbake til nåtid etter mareritt og noen tankeøvelser som kan roe en urolig kropp.

SØVN

Søvn
steady-bg-trauma (1).jpg
137703879_1094043247703273_7488326467025

Denne delen av Steady inneholder informasjon om normale reaksjoner på krig og flukt. Denne informasjonen kan kanskje være vanskelig å forstå. Vær tålmodig med deg selv, og bruk gjerne litt tid på å lytte tilde ulike lydfilene. Kanskje det kan være lurt å lytte til samme lydfil flere ganger? Historiene om Amir på 17 år og Yousef på 14 år brukes som eksempler.

TRAUMER

Traumer
steady-bg-exercises (1).jpg
steady-icon-exercises-white-transparent-

Denne delen inneholder forskjellige øvelser. Disse øvelsene kan hjelpe deg til å slappe av. Hvis du ofte tenker på vonde tanker fra fortiden kan noen av øvelsene hjelpe deg til å komme tilbake til det som skjer her og nå. Legg merke til hvilke øvelser som passer for deg. Du kan også endre på øvelsene etter dine egne behov. Hvis du merker at noen av øvelsene er ubehagelige å gjøre, trenger du ikke fullføre – da er det bare å stoppe.

ØVELSER

Øvelser
steady-bg-logo (4).jpg

TAKK TIL..

Mariam Sadat, Ida Louise Wæraas, Johanne K. Sandvik, Aimée Aoun, Diaa Ghazwan Husari, Øivind Lunde, Mekkati Ambesagir Habte, Michael Mebrahtu, Ammar Rajab, Ali Waness, Astrid Brennhagen, Anbjørg Ohnstad, Kristine Løvnes, Yngve Berland, Vegard Berland, Inger Kenubish Lineikro, Cecilie Gulliksen, Kjetil Bjørnevik, Alexandra Tsiolas, Lisa Renée Gartner, Ingse Gravdal, Halldis Grøtvedt og Torstein Lindaas.

 

Sponset av Erling og Gøtha Louise Havrevolds legat

bottom of page